U našoj ustanovi rade mladi, vredni i kreativni vaspitači koji kroz maštu, nauku i druženje nastoje da vaspitaju decu da, pre svega, budu dobri ljudi, a zatim i veliki naučnici u budućnosti. U ostvarivanju ovog cilja pomažu im stručna lica iz različitih oblasti koji često dolaze u posetu našem vrtiću.

Maja Slavnić -direktor P.U.

Zovem se Slavnić Maja, po struci sam diplomirani Profesor fizičkog vaspitanja. Dugogodišnji rad i iskustvo sa decom prenosim na posao, a ono najvažnije je ljubav prema deci koja je pokretač i osnova svega. Odgovorna, vredna, uporna, maštovita su neke od osobina koje prenosim svakodnevno u svoj posao. Trudim se da ova Ustanova bude jedan dobar temelj vaspitanja i obrazovanja svakog deteta. Kao i da svako dete oseti i dobije pregršt ljubavi i pažnje. Sigurnost kod svakog roditelja je takođe bitna koju gajimo iz dana u dan. 

Veronika Živanović - vaspitačica

Ja se zovem Veronika Živanović. Radim na mestu medicinska sestra vaspitač u mešovitoj jaslenoj grupi. Kao dete sam imala jako divnu vaspitačicu i zbog nje sam još tada poželela da radim ovaj posao. Rad sa decom je nešto što me ispunjava jer su deca najiskrenija i pružaju bezuslovnu ljubav. Moj moto je :Trudi se da te dete razume jer ono stvarno sve može i ume..

Jelena Panić - vaspitačica

Radim na mestu medicinska sestra vaspitač u mešovitoj jaslenoj grupi.Veoma volim rad sa decom i ispunjava me kada vidim da sam ja doprinela celokupnom razvoju deteta. Želim i svakodnevno radim i trudim se da dete koje uđe u moju grupu izađe još srećnije i zadovoljnije. Moj moto je : Pružite detetu malu pomoć i videćete svu njegovu moć.

TIJANA STOJANOVIĆ- vaspitačica

Posao vaspitača smatram veoma odgovornim poslom.Nastojim da ga obavljam smireno i strpljivo, jer time postavljam primer deci. Svojim zadatkom smatram vaspitanje mladih ljudi koji treba da postanu kvalitetni veliki ljudi, takođe se trudim da osluškujem potrebe svakog deteta kao individue i dozvolim mu da se kao takvo razvija. Trudim se da budem istrajna u svim tim zadacima i “sutra” tu decu koju vaspitavam srećem kao uspešne ljude. 

Jasmina Krstić - vaspitačica

Zovem se Krstić Jasmina. Vaspitač sam predškolske grupe. Svaki dan se trudim da napredujem i radim na sebi. U ovom poslu saradnja je obostrana, ja učim njih, a oni mene. Smejemo se, učimo, istražujemo i stalno nešto novo saznajemo. Trudim se da dugim i mirnim razgovorima naučimo nešto, da pričom objasnim, da delima pokažem.Želim da im budem podrška, oslonac i prijatelj pored toga što sam im vaspitač. Zbog toga kod nas razgovori pobeđuju.

naši spoljni saradnici

Psiholog

Rad psihologa u vrtiću usmeren je na tri glavna aspekta, na decu, roditelje i staratelje. Primarni zadatak psihologa je praćenje razvoja deteta i ukoliko je potrebno preventivno delovanje. U našem vrtiću deca se testiraju kvartalno na grupnoj radionici. Nema potrebe da psiholog testira svako dete ponaosob. Međutim, ukoliko dete ima neke potrebe ili se primeti da detetu treba posebna briga psihologa, on organizuje individualno praćenje detata. To se ostvaruje kroz opažanje u grupi, ispunjavanje skala i upitnika, razgovor sa detetom i roditeljima i sl. Takođe, psiholog može uputiti roditelja kako treba pratiti ponašanje deteta i beleži svoja zapažanja. Posebne potrebe imaju i deca koja su razvila specifične strahove zbog neke neugodne proživljene situacije. Neka se deca teško odvajaju od roditelja i nakon nekoliko meseci pohađanja. Deca čiji se roditelji razvode, takođe mogu imati specifične poteškoće kao i deca koja su dobila mlađeg brata ili sestru.

Logoped

Razvojno doba koje podrazumeva uzrast do polaska u školu je dragoceno za dete na mnogim poljima: motornom, socio-emocionalnom, kognitivnom, govorno-jezičkom... To je vreme kada je najpogodnije uticati na određene sposobnosti ukoliko se javi neko kašnjenje. Što je dete starije neadekvatne navike su postojanije i teže ih je menjati. U vrtiću „Mali naučnici“ logoped će dva puta mesečno decu uključivati u aktivnosti usmerene ka stimulaciji govorno-jezičkog razvoja i vršiti opservaciju, a zatim davati predlog za dalja testiranja i individualni rad ako je to potrebno. Daćemo sve od sebe da kroz igru, kao prirodni način pristupa detetu, govorno-jezički, kao i svaki drugi razvoj naše dece, učinimo boljim.

Ordinacija Mala Lala

Naš tim čine specijalisti sa višedecenijskim iskustvom u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i preventivno-zdravstvenoj zaštiti dece u više privatnih PU na teritoriji grada Beograda, unazad skoro dve decenije, na obostrano zadovoljstvo. Posete pedijatara imaju za cilj da kontinuirano imaju uvid u zdravstveno stanje dece i epidemiološko-higijenski status radi suzbijanja i sprečavanja širenja zaraznih bolesti, a pokazale su se kao dobra praksa. Saradnja sa vaspitačima, koji su u prilici da češće primete da li neko dete možda slabije čuje, vidi ili ima neku drugu vrstu zdravstvenih problema, omogućava da odreagujemo na vreme i damo preporuku roditeljima da se dete odvede odgovarajućem specijalisti. Pri pojavi bolesti od epidemiološkog značaja (npr.boginje, šarlah, dijarelni sindrom) dostupnost pedijatra i preduzimanje odgovarajućih higijensko-sanitarnih mera, su od velikog značaja u suzbijanju pretećih epidemija. Obavezni sistematski pregledi koji su ranije jednom godišnje Domovi zdravlja obavljali po predškolskim ustanovama više ne postoje, kao ni praksa da pedijatri obilaze državne vrtiće za koji su zaduženi. Naša ordinacija pored redovnih poseta pedijatra i svakodnevne dostupnosti za savete i dileme, vam može omogućiti i posete fizijatra, logopeda i nutricioniste. ZDRAVI BILI, MI SMO TU ZA VAS !

Divne vaspitačice, vesele i otvorene, moja deca su ih odmah zavolela. Osunčan, čaroban prostor... prostrano dvorište. Lepo osmišljeni programi rada. Ma sve što treba deci da budu srećna i zadovoljna.
Ljubica Prodanović
mama
zatvori