Vizija

Cilj nam je da izgradimo dobru obrazovnu sredinu u kojoj ćemo ohrabrivati sposobnosti i potencijale svakog deteta ponaosob. Naša uloga je da pružimo podsticaj detetu da razija svoje kapacitete, proširuje iskustva i izgrađuje saznanja o sebi, drugim ljudima i svetu koji ga okružuje, kako bi mu stvorili dobre temelje za život.

Misija

Naša namera je da ponudimo vrtić koji će, svojim višim kvalitetom vaspitno obrazovnog rada, organizacijom, individualnim pristupom svakom detetu, optimalnim uslovima za razvoj i napredovanje dece, manjim brojem upisane dece u grupi, kvalitetnom saradnjom sa roditeljima i raznovrsnim specijalizovanim i dodatnim programima, pružiti deci i roditeljima maksimalnu sigurnost, bezbrižno odrastanje i uživanje u roditeljstvu.

CV vrtića

Kurikulum našeg vrtića gradi se na našim posebnostima i osobinama vezanim uz uslove, prostorno-materijalni kontekst, posebnosti dece i stručnog kadra, a posebno uz kulturu, tradiciju i ekološku usmerenost čitavog našeg tima koji temelji svoja znanja na HUMANISTIČKIM NAČELIMA I VREDNOSTIMA. U našem vrtiću svakodnevno preispitujemo našu praksu i načine na koje dete razmišlja, istražuje i uči.

Naša priča

Kada smo se preselili i vrtić gde su naša deca deca išla bio prilično daleko, krenuli smo u razmatranje vrtića u našem okruženju i našli se pred važnom odlukom. Želeli smo da vrtić bude mnogo više od ustanove u kojoj dete boravi dok su mama i tata na poslu. Želeli smo da nađemo vrtić koji odiše porodičnom atmosferom, da to bude mesto gde dete uči, istažuje, igra se i druži, gde provodi kvalitetno vreme ispunjeno srećom i zabavom, gde je slobodno, prihvaćeno i voljeno. Naravno, kao i svaki roditelj želeli smo najbolje za svoje dete. Međutim u našem okruženju nije bilo puno izbora. Tada smo došli na ideju da otvorimo baš takav vrtić. Naša vizija je bila da deca odrastaju srećna okružena što više prirodom i prirodnim materijalima. Da uče i igraju se baš onako kako smo se mi nekada igrali. Da istražuju, osamostaljuju, uprljaju se, otkrivaju svoj identitet, nauče šta je poštovanje, šta je dobro a šta loše… Cilj nam je bio da stvorimo porodičnu atmosferu kako bi deci bilo prijatno i što je najvažnije da izgradimo topao i prijateljski odnos. Podelili smo našu ideju sa drugim dobrim ljudima, i uz njihovu pomoć, ideju pretvorili u delo. Tako je nastao vrtić Mali Naučnici.

Vrtić Mali Naučnici se nalazi u mirnom kraju grada, u naselju Ledine, opština Novi Beograd.. Vrtić ima svoje prostrano dvorište, koje je ograđeno, uređeno zelenilom i adekvatno opremljeno. U njemu se nalazi učionica na otvorenom, dve kućice, kuhinjica, penjalice i ljuljaške za decu,  kao i organska bašta u kojoj će deca steći prva znanja o botanici. Unutrašnji prostor je potpuno prilagođen deci, opremljen je po najvišim standardima i bogat sadržajima za kvalitetan rad i učenje.

Vrtić MALI NAUČNICI radi po višegranskom programu koji uključuje:

-Montesori radionice

-Muzičko

-Fizičko

-Engleski jezik

-Projekat Mali Prirodnjaci…

Himna vrtića Mali Naučnici

 

 

Svakog jutra kad Sunce izgreje,

radosno se svako dete smeje,

dolazimo mi u vrtić da niko ne fali,

i kažemo ponosno: “Mi smo Naučnici mali!”.

A u prirodi na sred travice

igraju se naše pametne glavice.

Uče pesme, izmišljaju razne igre,

Mali Naučnici kao prave čigre.

Kroz igre i pesme uče šta je lepo,

šta se sme a šta se ne sme.

Pravi drugari postadoše kao od šale,

ne dele se na velike i male.

Ref:

Nek se peva nek se pesma čuje,

dobar glas daleko putuje,

nek se čuje naša klika

mi smo ponos Malih naučnika .

Svakome ćemo dokazati sami

da smo ponos i tati i mami

neka vide naše obrasčiće meke

mi smo ponos i bake i deke.

Ref:

Nek se peva nek se pesma čuje,

dobar glas daleko putuje,

nek se čuje nasa klika

mi smo ponos Malih naučnika .

zatvori