Jasle

Ovo je grupa u kojoj ni jedan dan ne prolazi bez puno ljubavi i poljubaca. Gde se na različite načine podstiču svi aspekti razvoja, na način koji je prilagođen svakom detetu individualno. Gde ukoliko nešto boli,leči se maženjem i pažnjom. I gde dete kada uđe plačući,izađe sa osmehom. Mi smo grupa za zdrav i veseo početak predškolskog vaspitanja.

Vrtić

U našoj grupi svaki zajednički dan ne liči ni na jedan prethodan.. Pored svih znanja i veština koje ovde stičemo, učimo i nešto najvažnije, a to je kako da odrastemo i razvijamo se u dobre ljude i timske igrače. Svakoga dana jedni drugima pružamo puno ljubavi i pažnje, smeha i radosti, podrške i druženja, i za nas brige nema. Sve nas interesuje i sve znamo, a naše znanje nikom nedamo.

Predškolci

Kao najstariji smo primer svim drugarima u vrtiću. Svaki naš dan je ispunjen smehom i učenjem kroz igru. Volimo da istražujemo i međusobno sarađujemo. Naša predškolska grupa je prošla negu,vaspitanje i sada ubacujemo uz sve to i obrazovanje. Učimo slova, brojeve, šta se dešava oko nas i šta će nas čekati u novoj školskoj klupi. Pripremamo se za školske dane uz puno ljubavi, sloge, učenja kako bi bili spremni za samostalnost i velike dane koje su pred nama…

Šta sve rade mali naučnici

Engleski jezik

U našem vrtiću imamo školicu engleskog jezika. Nastavnica je Isidora Kalović, master profesor jezika i književnosti (engleskog i spanskog) sa petogodišnjim iskustvom u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Predškolci pohađaju časove u zasebnoj grupi, a u zavisnosti od broja prijavljene dece, formiraju se manje grupe da bi sa decom moglo što adekvatnije da se radi. Cilj školice je da se kroz igru, situacije, muziku, pesmice i komunikaciju, deca okruže jezikom i na taj način savladaju reči iz odredjenih leksičkih grupa, različite izraze, kao i konstrukcije čestih pitanja i zahteva, što će postepeno dovesti do razvoja njihovih komunikativnih veština. U našoj školi deca će raditi po Oxford udžbenicima i radnim listovima. Wellcome!

Školica sporta Happy Kids

U "PU Mali Naučnici" časovi fizičkog vaspitanja školice sporta "Happy Kids" se sprovode dva puta nedeljno. Uz igru i rad unapređujemo svaku motoričku sposobnost kod deteta. Sprovodimo razne elementarne i pokretačke igre, atletske i gimnastičarske poligone, upoznajemo mališane sa osnovama raznih bazičnih sportova, sportovima sa loptom, veštinama... Cilj nam je da obezbedimo zdravo odrastanje deci uz stručnu edukaciju, zatim "usadimo" zdrave navike i pozitivan odnos prema sportu.

Montesori radionice

Osnivni principi za učenje pomoću Montessori metode zasnovani su na individualizovanom učenju, uočavanju i ohrabrivanju detetovih potreba i interesovanja, poštujući njegovo dostojanstvo. Montesori koncepcija predškolskog vaspitanja i obrazovanja omogućava uslove za razvoj svih potencijala dece i u nasem vrtiću rad je organizovan po Centrima interesovanja. Trenutno se nasi drugari i mi bavimo praktičnim centrom, pa ćemo na najbolji mogući način pokušati da Vam prenesemo sta radimo i koliko nasi Naučnici uživaju u obavljanju svakodnevnih praktičnih aktivnosti...

Mali prirodnjaci

Radionice vodi koordinator jedne privatne predškolske ustanove, po vokaciji vaspitač, ekološki aktivista, volonter i hobista sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i radionicama iz skoro svih oblasti dečijeg stvaralaštva. Deca, za razliku od odraslih, daleko više koriste u komunikaciji, opažanju, razmišljanu suptilnu energiju, i samo onaj ko je sačuvao taj dar u telu odraslog može biti čarobni frulaš za njih. Upravo zbog toga, neretko neshvaćen od kolega ali zato sa prepunom torbom lepih reči o njegovom radu od strane zahvalnih roditelja i uvek jedan od najomiljenijh kod dece u ustanovama gde je radio. Veće nagrade za jednog pedagoškog radnika nema od te, kada dete, sada već oformljena ličnost, sretne svog učitelja i saopšti mu da je upravo on glavni „krivac“ što je ono postalo profesionalni sportista, uspešni muzičar, poznati umetnik, ekološki borac, štovalac znanja ... O čemu se tačno radi najbolje ćete steći utisak preko naziva nekolicine radionica. - Meteorologija za decu - Eko grafit - Zanimljiva nauka - Pozorište senki - Radionica zdrave hrane - Razlika između otrovnih i neotrovnih zmija - Pozorište senki - Gelogija za decu...

AteljeA

Na ovim radionicama deca će kroz igru i zabavu učiti osnove crtanja,slikanja,vajanje i istoriju umetnosti!

Imaginarium - muzički centar

Naše muzičke radionice su zamišljene tako da decu uvedu u svet muzike kroz zanimljive muzičke sadržaje, kroz igru, pevanje, sviranje instrumenata Orfovog instrumentarijuma, pokret i glumu. Pored muzičkog sadržaja, zajedno sa decom pišemo i edukatvne mjuzikle, koji, kroz muziku i glumu obrađuju gradivo koje deca uče u vrtiću i školi, ali i situacije i predmete sa kojima se deca svakodnevno sreću. Mjuzikl je nastavno sredstvo koje povezuje kinestetički, vizuelni i auditivni način učenja, što dovodi do lakšeg i dugotratjnijeg pamćenja naučenog gradiva. Na ovaj način, kod dece se razvija krupna i sitna motorika, koordinacija, kreativnost, koncentracija, timski duh. Kroz razne pesme i društvene igre, deca razvijaju svest o muzičkim karakterima, registrima, tempu, dinamici i pulsu, muzičko pamćenje, uče da slušaju muziku i prepoznaju zvuk instrumenata, upoznaju muziku koju deca u drugim zemljama sveta slušaju i saznaju da li postoje iste dečije pesmice u našoj zemlji i u inostranstvu.

Javite se za više informacija!

zatvori